Lupus eritematos sistemic, diagnostic greu de pus, dificil de dus

Boala lupus ascunde, inca, multe secrete. Lupus eritematos sistemic, sau LES, este diagnosticul care pune in dificultate medicul si pacientul. Blogul lupus-les-boala, se vrea util tuturor ce au o legatura cu boala lupus eritematos sistemic si lupta cu acest diagnostic intunecat.

Despre lupus sistemic sau LES

Cunoscut de mai bine de 2000 de ani, lupusul are cauze incerte. Exista o teorie care sustine ca lupusul este o boala spirituala. Unii sustin ca este genetica, altii ca este de natura infectioasa.
Indiferent de cauze, lupusul eritematos sistemic ramane un diagnostic care aduce teama in inima bolnavilor si a familiilor lor.
LES este penitenta care obliga bolnavul sa-si schimbe obiceiurile, sa suporte in tacere durerea, sa se ascunda de soare si lumina atunci cand altii se bucura din plin de ele, sa doarma atunci cand ceilalti muncesc, sa-si refuze multe placeri nevinovate, si toate acestea pentru a-si asigura certitudinea aproximativa a unui viitor .

Dar, in primul rand, lupusul este o mare si intunecata lipsa de energie din ale carei tentacule lupti zi de zi si ceas de ceas sa te desprinzi...

Lupus sistemic articole

Lupus sistemic-intoxicatia cu mercur-chelarea-terapia de eliminare a metalelor grele din corp

Toxemia datorata poluarii si a prezentei metalelor grele in corp peste limita admisa poate fi cauza declansatoare de lupus sistemic. Intoxicatia cu mercur este, cu certitudine, cauza accentuarii si perpetuarii starii de rau a oricarui organism, nu numai a celui in care simptomele LES sunt prezente.

Daca mercurul se ataseaza la un anticorp intr-o celula nervoasa, aceasta ar putea duce la lupus sistemic.

1.De ce metalele grele din corp provoaca bolile autoimune si cum apare, de fapt, o boala autoimuna ?

2.Chelarea-terapia de eliminare a metalelor grele din corp

3.Chelarea orala cu EDTA

4.Chelarea orala cu cisteina

De ce metalele grele din corp provoaca bolile autoimune si cum apare, de fapt, o boala autoimuna ?

In mod normal, sistemul imunitar se refera la celulele albe din sange care au fost investite cu rolul de a apara corpul tau prin eliminarea materialelor daunatoare.

Cum se determina normalitatea sau nocivitatea unei celule ?

Atunci cand un corp a fost creat i s-a atribuit un cod special, unic, numit complex major de histocompatibilitate sau MHC, care este imprimat in toate celulele sale sanatoase.

O echipa speciala de supraveghere a sanatatii corpului tau, verifica de mai multe ori pe zi daca celulele tale au imprimat in ele acel cod de siguranta.

Oricare celula care nu mai contine acel cod special este marcata ca fiind un corp strain, nociva deci, si ea este semnalata celulelor albe pentru a fi inlaturata.

Celulele albe din sange vor crea o infectie in jurul ei si o vor distruge, indeplinindu-si rolul cu care au fost investite.

Ce se intampla cand celule sanatoase sunt invadate de mercur ?

In cazul in care o celula normala, verificata de zeci de ori pana atunci, este invadata brusc de mercur, se produce o schimbare in codul de histocompatibilitateal ei. Mercurul se ataseaza de exteriorul celulei iar codul de siguranta este diferit de cel cu care corpul nostru a fost investit la creearea sa.

Pentru sistemul imunitar, tot ce nu corespunde intru totul codului de recunoastere a propriilor celule nu este acceptat. Asaca, acea celula cu mercur pe membrana va fi insemnarta ca un corp strain si va fi supusa procesului de distrugere. Astfel, o boala imunitara incepe de la intoxicatia cu mercur.

Daca tesutul nerecunoscut este in rinichi, boala ar putea fi nefrita glomerulara sau alte boli autoimune de rinichi.Daca mercurul se ataseaza la o celula nervoasa, raspunsul ar putea fi scleroza multipla sau convulsii.

DACA MERCURUL SE ATASEAZA LA UN ANTICORP INTR-O CELULA NERVOASA, ACEASTA AR PUTEA DUCE LA LUPUS SISTEMIC.

Exista o varietate de simptome care insotesc frecvent bolile autoimune, de aceea diagnosticarea lor nu este deloc simpla. Multe persoane cu boli autoimune, chiar si cand sunt doar cu diagnostic suspect LES prezinta oboseala cronica, depresie, schimbari in obiceiurile de somn, dureri de cap recurente, pierderi de memorie si anxietate. Din anumite motive, mici dureri de spate apar la un procent mare de pacienti.

Sursa explicatiei despre cum apare o boala autoimuna datorata toxemiei cu mercur a fost aici http://www.hugginsappliedhealing.com/autoimmune-disease.php

Chelarea-terapia de eliminare a metalelor grele din corp

Ca si terapie pentru eliminarea metalelor grele din corp este ceea ce se numeste terapia de chelare. Chelarea orala inseamna a lua produse de detoxifiere a organismului de metale grele-Cisteina sau EDTA (acidul etilendiaminotetraacetic)- prin gura.

Aici, http://www.chelationtherapyonline.com/GarryGordon/index.html gasiti o istorie a conflictului dintre Karl Loren si Dr. Garry F. Gordon, doi dintre promotorii terapiei orale moderne de chelare. Istoria a fost scrisa de Karl Loren cel care a folosit cisteina in produsul sau de chelare orala si care a fost nevoit sa recunoasca superioritatea lui Gordon.

Chelarea orala cu EDTA

Chelarea orala cu EDTA a fost folosita inca din 1940 pentru eliminarea plumbului din organism. Desi utilizarea orala a EDTA a fost eficienta in mod clar, ea a fost inlocuita in 1960 cu tratament standard prin chelare intravenos din motive, se pare, care nu tin de medicina.

Dr. Garry F. Gordon, biochimist si cunoscut ca "Tatal tratamentului de chelare" este unul dintre fondatorii tratamentului chelator oral modern cu EDTA.

Terapia cu EDTA, a lui Gordon, duce la legarea metalelor din organism de catre acest compus, si eliminarea lor impreuna la EDTA prin sistemul urinar.

EDTA (acidul etilendiaminotetraacetic) injectat intravenos poate indeparta mercurul, cuprul, fierul, arsenicul, aluminiul si calciul in exces.

Acidul etilendiaminotetraacetic poate actiona si ca un antioxidant prin indepartarea metalelor combinate cu LDL-(colesterol rau), ce produc afectiuni inflamatorii ale arterelor. Aceasta teorie sustine ca indepartarea metalelor care circula libere in sange (in special cuprul si calciul) poate incetini progresia unor boli de genul aterosclerozei.

Vedeti aici http://www.chelationtherapyonline.com/GarryGordon/ChelationFormulas/p1.htm compozitia produsului conceput de dr. Gordon, care contine EDTA si concentrat de lipide marine Omega 3, omega6, omega9, un ulei de luminita de seara, si o capsula de Ginkgo Biloba. Interesant este faptul ca produsul este un compus complex din care nu lipsesc nici praful de usturoi, papaina, vitamine si nici macar metalele.

Chelarea orala cu cisteina

Un alt produs pentru chelarea orala are o formula mult mai complexa, printre componente gasim cisteina, EDTA, DHEA, aminoacizi, minerale,saruri de aur,boabe de ienupar, praf de usturoi,extrase din glandele suprarenale, timus si hipofiza, etc. mai multe vezi aici : http://www.chelationtherapyonline.com/GarryGordon/ChelationFormulas/p2.htm

DHEA este utilizat ca un tratament pentru boli autoimune, cancer, boli de inima si osteoporoza. DHEA (dehidroepiandrosteron), este un hormon care este produs de glandele suprarenale. Cercetatorii sustin ca DHEA este un mijloc de a stimula apetitul sexual,creste energia,starea de spirit, si memoria, imbunatateste sistemul imunitar. Aceasta informatie v-am dat-o pentru a sti ce este DHEA si sa intelegeti ca nu trebuie sa va autotratati cu DHEA , chiar daca ati vazut acolo ca se foloseste in tratamentul bolilor autoimune !

Cisteina este un aminoacid cu actiune esentiala in terapia de chelare orala oferita de Karl Loren.

Cisteina este un aminoacid neesential ce se gaseste in majoritatea proteinelor.

Cisteina este implicata in detoxifierea organismului si in metabolismul unor biomolecule ca heparina, biotina, coenzima A etc.

Cistina este o forma stabila a aminoacidului numit cisteina - un ajutor important in prevenirea imbatranirii precoce.

Cele doua forme de aminoacid pot fi considerate un singur aminoacid, organismul transformandu-le rapid din una in cealalalta in functie de necesitate. In urma metabolismului, cistina elibereaza acid sulfuric, iar acesta reactioneaza cu alte substante, contribuind la detoxifiere.

Aminoacizii care au in compozitie elementul sulf, in special cistina si metionina, s-au dovedit a fi buni protectori impotriva toxicitatii cuprului (acumularea excesiva de cupru in organism constituie un simptom al bolii Wilson).

Perechea cisteina/cistina poate actiona totodata ca agent protector impotriva efectelor nocive ale altor metale, precum si impotriva radicalilor liberi formati in corp in urma consumului de alcool si tutun.

Cercetari de ultima ora arata ca administrarea acestor aminoacizi poate contribui la protectia impotriva razelor x si a radiatiilor nucleare.

Cisteina este implicata in protectia organismului prin activarea globulelor albe si in vindecarea ranilor (utila in cazul operatiilor).

Acest aminoacid este esential in formarea pielii, regenerarea parului si unghiilor.

Beneficiile mentionate mai sus reprezinta doar o mica parte din beneficiile aduse de consumul de alimente cu un continut ridicat de cisteina.

Surse de cisteina

Cisteina se gaseste in cantitati mari in: amarant, produse lactate, carne, peste, soia, usturoi, ceapa, cereale integrale. Exista aproximativ 250 de miligrame de cisteina intr-un galbenus de ou.

Daca va intereseaza informatii de la sursa despre aceasta terapie, vizitati http://www.oralchelation.com/

Asadar, teoria populara ca lupusul sistemic este un efect al intoxicarii cu mercur pare a se confirma.

Indiferent de unde a aparut acel mercur in corpul nostru,specialisti renumiti confirma ca DACA MERCURUL SE ATASEAZA LA UN ANTICORP INTR-O CELULA NERVOASA, ACEASTA AR PUTEA DUCE LA LUPUS SISTEMIC.

Vedeti un articol despre o alta cauza neconventionala ce sta la baza declansarii si mentinerii simptomelor bolii lupus,cauza la eliminarea careia fiecare din noi putem contribui printr-un minim de efort, deshidratarea cronica.

Voi nota in blog experientele proprii legate de boala lupus eritematos sistemic spre ajutorul bolnavilor cu LES si intelegerea modului de viata al bolnavului cu lupus de catre prieteni, colegi de scoala sau serviciu, sefi, si mai ales, de catre familiile lor.

Cunosti pe cineva care are o cat de mica legatura cu aceasta boala ? Ajuta schimbul de informatii dintre noi si trimite-i linkul lupus-les-boala.blogpot.com.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Despre Lupus, cele mai vizionate

GO TO TOP